Szakértőink

Dr. Verbai Tamás

jogász – szakközgazdász – adószakértő

 

1998-tól az APEH Kelet-budapesti Igazgatóságának áfa revizora, 2001-től ellenőrzési osztályvezetője. 2006-ban részt vesz az adóhatóság régiós szervezetté történő átalakításában, 2007-től ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye kiutalás előtti áfa ellenőrzéseit, kiválasztási tevékenységét. 2009-től ellenőrzési szakigazgatóként felügyeli az áfa ellenőrzések mellett az APEH Közép-magyarországi régiójának operatív és járulék ellenőrzésekeit, a hatóság kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységét. 2010-ben tagja az adóhatóság szervezeti felépítésének modernizálására létrejött munkacsoportjának, ezt követően vezeti a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési szakterületét, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmények elbírálását végző szakmai bizottságnak. 2012-től a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

dr. Szarvák Jenő

jogász – igazgatásszervező – adótanácsadó

 

2005-től dolgozik a közigazgatásban, 2007-től az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán adóellenőr, majd a Különleges Ügyek Osztályának vezetője. Ezután az egyik fővárosi adóigazgatóság Operatív Ellenőrzési Főosztályát, majd Kiemelt Adóalanyok és Társas Vállalkozások Ellenőrzési Főosztályát vezette. 2014-től a NAV Dél-budapesti, majd a Kiemelt Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrzési szakterületeit irányította igazgatóhelyettesként, ahol többek között a csalárd adózói magatartások visszaszorításának koordinálása, és a kiemelt adózói kör ellenőrzéseinek felügyelete tartozott felelősségi körébe. Az utóbbi négy és fél évben a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának igazgatójaként lehetősége nyílt a teljes adó- és vámigazgatási feladat- és szervezetrendszer megismerésére, helyi alakítására. Ennek keretében közel ezer adó- és vámhatósági dolgozó munkáját koordinálta, és dolgozott a NAV szemléletváltásának, hatékonyabb feladatellátásának gyakorlatba ültetésén. 2021-ben operatív vezetőként csatlakozott a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. csapatához.

dr. Juhász Péter

jogász – adószakértő

 

2001-től az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál az eljárási, a tájékoztatási majd a törvényességi szakterületeken ügyintéző. 2007-től a kiutalás előtti általános forgalmi adó ellenőrzések területén osztályvezető, majd 2 év vezetői tapasztalat után a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságon a Különleges Ügyek Ellenőrzési Főosztály főosztályvezetőjeként összetett és mind az adózói kört, mind az adózók által folytatott tevékenységeket tekintve kiemelt jelentőségű ellenőrzéseket koordinál. 2010-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adóigazgatóságán a Kiutalás Előtti Áfa Ellenőrzési Főosztályt, majd 2011-től a Kiemelt Adózók és Társas Vállalkozások Ellenőrzési Főosztályát vezeti. 2014-től a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. cégvezetője, az adószakmai terület szakmai vezetője.

dr. Kisfaludy-Molnár Péter

ügyvéd

 

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 2009-ben szerzett jogi diplomát summa cum laude minősítéssel. 2011 áprilisa és 2012 decembere között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adóigazgatósága ÁFA Ellenőrzési Főosztályán a kiutalást megelőző általános forgalmi adó ellenőrzéseket végző szakterület egyik osztályának jogászaként tevékenykedett. 2013-ban csatlakozott a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt-hez, ahol kezdetben jogászként, 2015-től pedig ügyvédként látja el az ügyfelek adóügyi jogi képviseletét.

dr. Rapp Zoltán

okleveles közgazda – szakközgazdász

 

Karrierjét külkereskedőként kezdte, majd 1993-tól öt éven át az International Management pénzügyi vezetőjeként dolgozott. Számos magyar felsőoktatási intézményben tanított pénzügyet, 2004 óta vendégelőadó a belgiumi VIVES főiskolán. 2007-től az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál dolgozott ellenőri munkakörben, 2009 és 2011 között a kiemelt adóalanyok és társas vállalkozások transzferár nyilvántartásainak ellenőrzését, a transzferárak piaci voltának vizsgálatát, cégek tulajdonosi viszonyainak felderítését végezte. 2011-től 2015-ig kiemelt elemzőként foglalkozott a transzferárak ellenőrzésével és az APA kérelmek elbírálásával. 2016-ban transzferár tanácsadóként csatlakozott a Híd Adószakértőhöz, erőssége a transzferárazásban rejlő adókockázatok felismerése.

Makai Miklós

igazgatásszervező / mérlegképes könyvelő

 

2008 januárjától revizor, 2009 decemberétől osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán. 2010 októbere és 2012 szeptembere között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adóigazgatóságán vezető, ahol a kiutalást megelőző általános forgalmi adó ellenőrzéseket végző szakterület egyik osztályát irányítja. 2009 és 2010-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (és a jogelőd Budapesti Corvinus Egyetem) Közigazgatás-tudományi Karának meghívott előadója. 2012-től a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. tanácsadója, 2020-tól a könyvelési terület szakmai vezetője.

dr. Hajdu György

ügyvéd

 

1988-ban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. A szakvizsga megszerzése után 1991-től tevékenykedik ügyvédként, 1997-től névadó tagként vezeti az általa alapított ügyvédi irodát. 2005-ben az ELTE jogi továbbképző intézetében adójogi szakvizsgával bővítette szakmai tanulmányait. Szakterületei az adójog, adótanácsadás, adótervezés, jogviták rendezése, kereskedelmi jog, építésügyi jog és vállalatfelvásárlások.

dr. Szerencsés Angela

ügyvéd

 

Mielőtt 2001-ben az ügyvédi pályát választotta, a bírósági oldalon szerzett kiemelkedő tapasztalatot és tudást. Öt éven át jogtanácsosként, hat éven át a Pesti Központi Kerületi Bíróság Gazdasági Csoport bírájaként dolgozott, majd három évig a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégium másodfokú tanács bírája volt. A Szerencsés és Társa Ügyvédi Iroda 2001-es alapítása óta fő szakterületei a kereskedelmi jog, vállalkozási jog, társasági jog és cégjog, családi jog
polgári peres és nemperes eljárások, illetve a közbeszerzési jogorvoslati eljárások.

dr. Németh Viktória

ügyvéd

 

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 2006-ban szerzett jogi diplomát. Kezdetben ügyvédjelöltként, majd 2010-től ügyvédként és 2016-tól partner ügyvédként dolgozik a dr. Hajdu György vezette ügyvédi irodában. Szakterületei a munkajog, társasági jog és cégjog, kereskedelmi jog, és pénzügyi jog.

dr. Németh Franciska

ügyvéd

 

2006-ban szerzett jogi diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, az ügyvédi szakvizsgát 2011-ben tette le. 2011 óta dolgozik a Szerencsés és Társa Ügyvédi irodánál, szakterületei a kereskedelmi jog, vállalkozási jog, társasági jog és cégjog, polgári peres és nemperes eljárások, illetve a közbeszerzési jogorvoslati eljárások.

Dr. Bumberák István

jogász – pénzügyi vállalkozási szakértő

 

2001-ben a BGF Pénzügy és Számviteli Főiskolai Karán, majd 2006-ban a PTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. 2007-től a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőre, majd 2008-tól a humánerőforrás fejlesztési operatív program keretében európai uniós forrásból megvalósuló pályázatokat lebonyolító közreműködő szervezet, az ESZA [Európai Szociális Alap] Nonprofit Kft. szabálytalansági felelőse. 2011-től az operatív programok irányító hatósági feladatait ellátó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Jogi Főosztályának főosztályvezető-helyetteseként felügyeli a projektek szabálytalanság-kezelésének illetőleg a pályázatok kifogáskezelésének szakterületét. 2013-től az ESZA Nonprofit Kft. Jogi Osztályán osztályvezető helyettes, 2014-től osztályvezető az Uniós Programok Jogi és közbeszerzés-ellenőrzési Osztályán, majd 2017-től az Ellenőrzési Főosztály főosztályvezető-helyetteseként a Közbeszerzés Ellenőrzési Osztály szakmai tevékenységét irányítja. 2021-ben csatlakozott a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. csapatához, mint a pályázati szakterület szakmai vezetője.

}

Munkanapokon 09:00 - 17:00

1139 Budapest, Hajdú utca 27. II. emelet
v
T: +36 1 700-1470 • F: +36 1 700-1471
info@hidadoszakerto.hu